Edelsteen Therapie

 

Edelsteen – Edelstenen en Kristal therapie                                                      

Edelsteen Therapie - Mauve Clouds

 

 

 

 

 

Wat zijn edelstenen:     Stenen gevonden in de natuur

 

Edelstenen, halfedelstenen, kristallen zijn mineralen, stenen die zijn gevonden in de natuur, het mineralenrijk, letterlijk in moeder aarde en hebben een krachtige energie en vibratie die ons kan ondersteunen en helpen in het helingsproces van diversen kwalen en ziektes, de lichamelijke en geestelijke conditie waarin men zich bevindt.

Het is een mooie aanvulling op het reguliere werk van een arts. Bij ziekte is de reguliere arts altijd het eerste aanspreekpunt die je moet raadplegen!

Edelsteen en Kristal Therapie kunnen hierop een aanvulling zijn om het evenwicht in onszelf te hervinden, het uitgangspunt van edelstenen en kristal therapie is dat elk verstoord evenwicht dat wij in onszelf ervaren kan worden hersteld en hierdoor meer energie te krijgen door de edelstenen en kristallen.

 

Vibratie en energie

Edelstenen en kristallen stralen een vibratie en energie uit, die ons energieveld, de chakra’s oppakt  en die ons in balans kunnen brengen. Zowel lichaam en geest kunnen in evenwicht worden gebracht, ontwikkeling van onszelf kan worden versterkt en in evenwicht worden gebracht en op elkaar worden afgestemd, het zelfhelend vermogen van de mens wordt in gang gezet.

Edelstenen en kristallen kunnen ook ter preventie worden gebruikt.

 

De kracht van edelstenen en mineralen

Je kunt edelstenen en mineralen zien als een spons die negatieve energie van ons en de omgeving opnemen en positieve energie teruggeven aan ons lichaam en de omgeving. Edelstenen en mineralen zijn er om ons te helpen doordat zij energie aan ons afgeven. Daarom is het ook belangrijk om als wij edelstenen gebruiken om deze te reinigen van de negatieve energie die zij voor ons hebben opgezogen.

 

Edelstenen en oudheid

In de oudheid werd al met edelstenen en kristal gewerkt. Stenen werden gedragen als versiering, om een status uit te drukken, om make-up te maken, en te dragen als amulet of sieraad. In de oudheid werd aan het dragen van amuletten de eigenschap gehangen dat het dragen van een amulet de drager geluk bracht, hen behoedde voor onheil en ervoor zorgde dat de ziel na zijn/haar dood veilig naar een volgend leven kon reizen.

 

Hoe werkt edelsteen en kristal therapie

Met edelsteentherapie worden de verstoorde energiebanen weer in balans gebracht, energie blokkades worden opgespoord en opgeheven, waardoor negatieve energie wordt afgevoerd en wordt vervangen door positieve energie. Hierdoor worden de chakra’s versterkt. De energie zal vrij gaan stromen en dit zal te merken zijn aan tintelingen en prikkelingen in ons lichaam, je voelt letterlijk de energie door je lichaam stromen.

Edelsteentherapie is een liggende behandeling waarin men volledig gekleed is met uitzondering van schoenen. De stenen worden op de chakra’s gelegd zodat de energie kan gaan stromen. Het zal de chakra’s openen, het zal de spirituele bewustwording stimuleren, en energetische balans brengen. ( zie ook chakraenergie)

Edelstenen en kristal therapie is geschikt voor jong en oud, mens en dier.

 

Waar is edelsteen en kristal therapie ter ondersteuning goed voor:

      Reuma

      Kanker

      MS

      Pijn klachten

      Depressie

      Oververmoeidheid – burn-out – CVS-klachten

      Fysieke of emotionele uitputting

      Bokkades in de chakra’s

      Denk – gedragspatronen – bewustwording

      Jezelf te vinden

      ADHD

      Kinderen met klachten

      Dieren met klachten

 

Edelstenen en dieren

Ook huisdieren kunnen profijt hebben van edelstenen, ook de balans in een dier kan verstoord zijn. Carneool en Bergkristal kunnen de balans weer terugbrengen, carneool om te aarden en bergkristal voor energie, en zo zijn er nog meer combinaties mogelijk.

Edelstenen zijn ook in kraaltjes te verkrijgen die aan de halsband bevestigd kunnen worden.

Edelsteentherapie voor huisdieren gebeurd doormiddel van een foto met daarop de edelstenen. Ook deze worden intuïtief gelegd en gewisseld.

 

Edelsteentherapie op afstand

Edelsteentherapie op afstand kan ook, dit gebeurd doormiddel van een foto met daarop de stenen.

 

Een edelsteen behandeling is of kan een aanvulling/ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde. edelsteentherapie vervangt geen reguliere geneeskunde. Bij ziekte is de reguliere arts altijd het eerste aanspreekpunt die je moet raadplegen!

 

Een edelsteentherapie sessie neemt 1 tot 1½ uur in beslag.

 

 

Edelsteen therapie - Mauve Clouds 

 

 

Zie voor meer informatie over edelstenen – Edelstenen.