Edelstenen

 

EdelstenenEdelstenen

 

 

 

 

Wat zijn edelstenen:       Stenen gevonden in de natuur, in moeder aarde.

 

Edelstenen, half edelstenen, kristallen zijn mineralen, stenen die zijn gevonden in de natuur, het mineralenrijk, letterlijk in moeder aarde en hebben een krachtige energie en vibratie die ons ondersteunen in het helingsproces van diversen kwalen en ziektes, de lichamelijke en geestelijke conditie waarin men zich bevindt

Edelstenen en kristallen kunnen helpen ons te helen om het evenwicht in onszelf te hervinden, elk verstoord energie evenwicht dat wij in onszelf ervaren kan worden hersteld, geheeld en hierdoor krijgen we meer energie.

 

Vibratie en energie

Edelstenen en kristallen stralen een vibratie en energie uit, die door ons energieveld oppakt (zie ook chakra) en die ons in balans kunnen brengen, zowel lichaam en geest kunnen in evenwicht worden gebracht, ontwikkeling van onszelf kan worden versterkt en in evenwicht worden gebracht en op elkaar worden afgestemd, het zelf helend vermogen van de mens wordt in gang gezet.

Edelstenen en kristallen kunnen ook ter preventie worden gebruikt.

 

De kracht van edelstenen en mineralen

Je kunt edelstenen en mineralen zien als een spons die negatieve energie van ons en de omgeving opnemen en positieve energie teruggeven aan ons lichaam en de omgeving. Edelstenen en mineralen zijn er om ons te helpen doordat zij energie aan ons afgeven. Daarom is het ook belangrijk om als wij edelstenen gebruiken om deze te reinigen van de negatieve energie die zij voor ons hebben opgezogen. Mensen die gevoelig zijn voor energie zullen de kracht van de edelsteen voelen doormiddel van trilling die door ons lichaam loopt. Mocht je niets voelen van deze energiestroom, wees niet getreurd de kristallen doen hun werk voor jou.

 

Edelstenen en oudheid

In de oudheid werd al met edelstenen en kristal gewerkt. Stenen werden gedragen als versiering, om een status uit te drukken, om make-up te maken, en te dragen als amulet of sierraad. In de oudheid werd aan het dragen van amuletten de eigenschap gehangen dat het dragen van een amulet de drager geluk bracht, hen behoedde voor onheil en ervoor zorgde dat de ziel na zijn/haar dood veilig naar een volgend leven kon reizen.

 

Het uitzoeken van edelstenen

Edelstenen kunnen om diversen reden worden aangeschaft. Voor onszelf, voor decoratie, als kado, enz. Veelal schaffen wij stenen voor onszelf aan voor heling.

Zelf vind ik het geen goed idee om stenen (die men zelf uitgezocht heeft) cadeau te doen, ik vind dat dit een persoonlijke keuze moet zijn, maar dit is ieder voor zich. Mocht je stenen kado hebben gekregen, dan is dit geen probleem, elke steen heeft zijn werking, ook voor de ander. Het beste wat je kunt doen is stenen in de winkel uitzoeken, een ieder die zelf stenen uitzoekt kan voelen en ervaren hoe de steen voelt en wat deze steen met je doet. Wil je toch cadeau doen, geef dan een cadeaubon van de winkel. 

 

Hoe zoek je edelstenen uit?

Overal kan je edelstenen kopen, in een winkel, op internet. Zelf ben ik een voorstander van het uitzoeken van stenen in de winkel, je ziet de steen, je kunt de steen voelen. Op internet zijn ook edelstenen te koop, echter weet je niet wat je ontvangt als je deze besteld.

Het uitzoeken van edelstenen in de winkel kan doormiddel van verschillende technieken, zoals voelen, zien, handelen, intuïtie.

·        Voelen: hou je hand boven de edelsteen.

·        Zien: je oog wordt al getrokken naar een bepaalde edelsteen.

·        Handelen: door de edelsteen in je hand te houden en te voelen wat de steen met je doet.

·        Intuïtie: je weet en ziet wat voor steen je nodig hebt.

 Als je in een winkel met edelstenen bent dan kan je oog vallen op een bepaalde steen. Veelal is dit intuïtie, die aangeeft welke steen je op dat moment nodig hebt.

Als je uitzoekt kan je letten op wat de edelsteen doet voor jou; gaat er een trilling van energie door je heen, voel je warmte/kou, voelt deze steen goed voor jou? Voelt de edelsteen niet goed voor jou dan zoek je een ander uit. Als de steen niet goed voelt dan houdt dit niet in dat deze steen ‘nooit’ goed is voor jou. Alleen op het moment is deze steen niet passend.

Luister naar je intuïtie en neem de tijd om stenen uit te zoeken. Het uitzoeken van stenen is meestal een moment opname, over hoe je je voelt die dag, het kan zijn dat de ene dag een steen niet goed bij je voelt, maar een andere dag wel goed voor je voelt.

 

 

De energie, vibratie en kracht die edelstenen aantrekken en afgeven

Edelstenen, mineralen en kristallen werken als een spons, zij nemen negatieve energie op, houden deze vast, en geven positieve energie en kracht terug.

Voordat edelstenen in de winkel liggen hebben zij meestal een lange weg afgelegd. Van het delven van de stenen tot aan het liggen in de winkel. Edelstenen komen vanuit andere werelddelen en zijn door vele handen gegaan waardoor zij heel veel energie hebben opgezogen, ze zijn in het bezit van energie van anderen, de energie die ze hebben opgepikt vanaf het moment dat hij gedolven is tot aan het liggen in de winkel, zelfs in de winkel absorbeert hij energie.

Het is dus belangrijk om een steen bij aankoop niet gelijk te gaan dragen of bij je te dragen voordat deze is gereinigd. Reinig eerst de edelstenen door ze te ontdoen van alle mogelijke negatieve energie, gedachten en invloeden die deze stenen hebben opgelopen, om ze daarna weer te programmeren voor helende doeleinden.

Ook is het zaak om edelstenen regelmatig te reinigen na gebruikte doeleinden, edelstenen zijn een grote filter voor negatieve energie die in de steen gaat zitten. Zo kan het voorkomen dat edelstenen verkleuren tijdens “het werk” wat zij voor jou doen. Ook kunnen edelstenen verkleuren door licht, niet iedere edelsteen kan het volle licht en met name zon verdragen, ook kunnen edelstenen verkleuren doormiddel van de chemische reactie van je huid, bijvoorbeeld een edelsteen hanger op je huid die is ingesmeerd met bodylotion. Mijn advies is om de edelstenen bij je te hebben in een bijvoorbeeld een zakje of los in je zak.

 

Het reinigen van stenen

Reinigen van edelstenen kan op verschillende manieren:

 

Reinigen met water

Edelstenen kun je ook reinigen met water, houdt ze onder een stromende koude straal voor een minuut of wat je intuïtie je aangeeft voor hoelang.  Droog ze af. Niet alle edelstenen zijn geschikt om met water te reinigen.

 

Reinigen met aarde

Edelstenen kun je ook reinigen doormiddel van de edelsteen te begraven in de grond, de negatieve energie zal worden afgevoerd door de aarde en zal gereinigd worden, doordat hij in de aarde begraven wordt zullen ze weer gevoed worden met energie welke uit de aarde naar de steen voert.

 

Reinigen met wierook

Edelstenen kun je ook reinigen doormiddel van wierook, leg de stenen in een cirkel om de wierook, of haal de steen door de wierook, ook hier, niet alle stenen kunnen tegen wierook. Gevoelige niet gepolijste stenen kunnen verkleuren en of een waas van de wierook in zich opnemen.

 

Reinigen met hematiet en bergkristal

Het reinigen van edelstenen met hematiet en bergkristal is voor mij de veiligste manier, echter duurt dit langer.

Je legt de edelstenen in een bakje met hematiet steentjes, dit om de negatieve energie van de edelsteen te ontladen, liefst 24 uur ontladen en daarna de edelstenen in een bakje met bergkristal om ze weer op te laden voor 24 uur.

Opladen van edelstenen kan doormiddel van de volle maan, of door de zon. Niet alle stenen kunnen tegen de zon zij zullen verkleuren.

Er zijn nog meer mogelijkheden maar dit zijn de meest belangrijke.

Na het reinigen kun je de steen het beste in je buurt houden zodat hij zich kan afstemmen op jouw energie. Nu zijn jouw stenen klaar voor gebruik, zij willen ook vertroeteld worden, geef ze aandacht, geef ze jouw energie zodat zij hun energie aan jou kunnen overbrengen, praat met ze, raak ze aan, en vraag aan ze of ze je willen helpen met het helende proces, geef ze liefde en je zult liefde terug krijgen.

 

Energie balans vinden tussen jou en de edelsteen

Als je stenen uitzoekt dan gebeurd dit met een onbewust energie balans, onze energie kan lager zijn dan die van de edelsteen, de steen kan voor jou op dat moment dat je ze uitzoekt goed zijn, maar als je ze gaat gebruiken nadat je ze hebt aangeschaft en gereinigd voor gebruik  dat de trilling, de vibratie die de steen uitstraalt te hoog is. Tussen energie uitstralen van de steen naar jou en jouw energie moet een balans worden gevonden. Het voorkomen dat je hier niet helemaal lekker van wordt, de energie vibratie, trilling van de edelsteen is dan te hoog voor je. Leg de edelstenen dan even weg en bouw de tijd langzaam op totdat jij je goed bij de steen voelt.

Mijn ervaring is dan ook, als ik een edelsteen(en) aanschaf,  ik ze bij binnenkomst eerst reinig en ze te ruste leg. Dit doe ik omdat de energie van de steen met mijn energie kan wennen en aan de energie die in huis is en andersom. Zo ontstaat er een balans en is de samenwerking perfect.

 

Edelstenen en de helende werking – Energie hulpjes

Heb je meerdere edelstenen, dan kun je per dag beslissen welke steen je nodig hebt voor die dag of dagen.

Als je de edelstenen draagt of bij je hebt dan zijn deze stenen voor jou en je balans, laat het liefst de ander de stenen niet aanraken, als een ander de stenen aanraakt dan zal deze de energie van de ander oppikken, er wordt energie door elkaar gehaald. Mocht dit wel gebeuren,en je blijft ze bij je dragen dan adviseer ik om ze te reinigen alvorens weer te gaan dragen en of bij je te hebben.

Edelstenen draag je meestal bij zolang jij ze nodig hebt. Is de werking, kracht van energie van de edelsteen niet meer nodig voor jou dan zal de steen dit aangeven door bijvoorbeeld kwijt te raken, te verliezen, of dat de edelsteen even niet meer te vinden is, door te breken, of je gevoel geeft aan dat je deze steen niet meer nodig hebt voor dit moment. Edelstenen kunnen ook dof worden of verkleuren, hier is niet aan te doen, zij hebben hun werk voor jou gedaan.

Dit proces is natuurlijk, het geeft aan dat de steen niet meer werkzaam hoeft te zijn voor jou op dat moment. Reinig de edelstenen en berg ze op in bijvoorbeeld een mooie doos. Zij hebben hun werk voor jou gedaan, bedank ze daarvoor en laat ze rusten totdat jij de stenen weer nodig hebt.

Zelf zoek ik stenen uit op intuïtie welke voor die dag nodig zijn voor mij en vraag ze (programmeer) of zij mij willen helpen ondersteunen om te helen en of ze mogen worden gebruikt voor het hoogste goed. Ik draag ze bij me totdat ik naar bed ga, dan reinig ik ze en mogen ze rusten, ik bedank de stenen voor hun heling. Meestal verschillen de stenen per dag.

 

Edelstenen en hun kleur en bijbehorende chakra

Edelstenen hebben een kleur, sommige van deze kleuren corresponderen met de chakra’s, en ik werk graag met deze edelstenen om de chakra’s weer op 1 lijn te krijgen, ter bescherming of om de energie weer te laten stromen.

Bergkristal is de meest belangrijkste en zuiverste kristal in het mineralenrijk, het weerspiegelt de ziel en is een sterk genezende steen. Tevens is de steen een ontvanger van energie en een zender van energie. De steen brengt harmonie en evenwicht in de aura en brengt chakra’s in balans, heft blokkades in de energiestroom op en beschermt tegen negativiteit. De steen straalt puurheid en kracht uit doormiddel van een witte lichtstraal. De kleur van de steen kan ons chakra in balans brengen.

 

Chakra en stenen combinatie

 

  

      

1e chakra correspondeert met de kleur rood, de stenen voor dit chakra zijn roodkleurige stenen, maar kunnen ook een ander kleur zijn zoals aarde tinten.

Carneool, rode jaspis, bloedsteen, citrien, obsidiaan, zwarte toermalijn, rookkwarts, aragoniet, apachetraan, granaat, flint, magnetiet, rode jaspis, hematiet, obsidiaan, zwarte onyx, rookkwarts, granaat.

 

2e chakra correspondeert met de kleur oranje, de stenen voor dit chakra zijn oranje kleurige stenen.

Oranje Calciet, oranje carneool, unakiet, kattenoog, zonnesteen, vuuragaat, koraal, saffiet, bruine jaspis, agaat, vuuropaal, tijgeroog.

 

3e chakra correspondeert met de kleur geel, de stenen voor dit chakra zijn geel kleurige stenen.

Barnsteen, tijgeroog, gele jaspis, rutielkwarts, citrien, gele topaas, citrien, chrysoberyl of gele beryl.

 

4e chakra correspondeert met de kleur groen, de stenen voor dit chakra zijn groen en roze kleurige stenen.

Groene Aventurijn, chrysopraas, fusiet, epidoot, malachiet, mosagaat, larimar, nefriet, robijn, rhyoliet, peridoot, prehniet, petaliet, dumortieriet, serpentijn, varisiet, rozenkwarts, roze opaal, rhodocrosiet, smaragd, serafiniet, prasioliet, rhodoniet, groene jade, smaragd, peridoot, labradoriet, groene toermalijn, malachiet, heliotroop-bloedsteen, rozenkwarts.

 

5e chakra correspondeert met de kleur turkoois, de stenen voor dit chakra zijn turkoois kleurige stenen

Aquamarijn, amazoniet, blauwe calciet, chrysocolla, hemimoriet, turkoois howliet, turkoois, shattukiet, varisciet, lapis lazuli.

 

6e chakra correspondeert met de kleur donker blauw/blauw, de stenen voor dit chakra zijn blauw.

Blauw agaat, angeliet, apetiet, blue beryl chalcedoon, sodaliet, donker aquamarijn, fluoriet, maansteen.

 

7e chakra correspondeert met de kleur violet, paars, wit, de stenen voor dit chakra zijn violet, paars, en wit achtige stenen.

Amethist, charoiet, ioliet, kunziet, lepidoliet, maansteen, rozenkwarts, selaniet, girasol, howliet, bergkristal, sugaliet, toermalijnkwarts, stersaffier, selaniet, magnesiet, witte opaal, mosagaat, diamant.

 

 

 Zie ook Edelsteen Therapie