Eigenwaarden

 

Eigenwaarden

 

Wat is eigenwaarden:             Eigen mening dat je wat waard bent en iets betekent, los van wat anderen over jou denken.

De naam zegt het al, eigen en waarden.  Het is de waarde die je aan je zelf toekent, los van wat anderen hier van vinden of over denken.

 

Eigenwaarde is een combinatie en het hebben van een ontwikkeld gevoel van de ‘zelven’

 

  • Zelf respect
  • Zelf acceptatie
  • Zelf beeld
  • Zelf kennis
  • Zelf vertrouwen

 

 

Met deze ‘zelven’ wordt er een eigenwaarde gecreëerd. Zijn alle ‘zelven’ in balans en ontwikkeld dan zullen wij ons goed voelen, we hebben een eigen mening over onszelf dat wij waardevol zijn en zullen ons niets van de buitenwereld aan trekken. De gezegdes en meningen vanuit de buitenwereld zullen geen invloed op ons hebben omdat wij in onze kracht staan en er bewustzijn bij ons is. Meningen, gezegdes vanuit de buitenwereld zullen ons niet raken of beïnvloeden omdat er op eigen kracht een waarheid in ons gecreëerd is en een ander zal ons daar niet van kunnen overtuigen. Wij hebben de reizen door en in onszelf gemaakt waardoor er bewustzijn is ontstaan. Wij staan in onze kracht en gaan liefdevol met onszelf en anderen om. Er is liefde voor onszelf.

Eigenwaarde heeft niets met arrogantie te maken, het is de waarde die jij aan jezelf hebt toebedeeld, het heeft met zelfvertrouwen en een ontwikkeld bewustzijn te maken.

 

Je grenzen bewaken

Eigenwaarde is niet over jouw grenzen gaan, en hoe je wilt dat je behandeld wordt. Eigenwaarde kan niet worden aangetast omdat je dit zelf in de hand hebt en zelf bepaald hoe ver je het laat gaan, en anderen met jezelf om laat gaan. Stel je grenzen of of niet. Geef jij jezelf de macht over jezelf uit handen of hou je de macht over jezelf. Niemand kan je in je eigenwaarde aantasten, als je het idee hebt dat dit wel gebeurd is dan heb je de macht over jezelf uit handen gegeven en heb je jezelf dit laten aandoen en heb je zelf dit gevoel gecreëerd. (zie ook over persoonlijke grenzen gaan)

 

Totale balans

Eigenwaarde is aanvaarding en ontwikkeling van de zelven. Er is kennis van onzelf, er is bewustzijn, er is liefde voor onszelf. Er is balans, hierdoor ontstaat rust in jezelf, er zal geen drang meer zijn anderen te veranderen, maar om de ander te helpen omdat er respect is voor al dat is en omdat je weet dat ieder zijn of haar eigen pad loopt wat belopen moeten worden en met de keuzes die hij of zij op dat moment maakt om ervan te leren. Ieder loopt zijn eigen pad en zal hierin zelf de verantwoording moeten nemen. Over dit pad lopen mensen om gereedschap, hulp af te geven.

Wij zullen weten wat goed en fout is, en wat wij moeten doen in alle gevallen, je kunt blindelings vertrouwen op je innerlijke stem, je ziel, het hoogste goed.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording en wegen’.