Energetische bescherming

 

 

Energetische bescherming

 

Wat is energetisch:                 iets wat met energie te maken heeft.

 

Wat is bescherming:               het veilig stellen, het beveiligen tegen gevaar of schade, het er voor zorgen dat het veilig is, dat er niets gebeurd.

 

Energetische bescherming is het afschermen van negatieve energie die van buitenaf komt op welke manier dan ook en die wij niet bij onszelf binnen willen laten.

 

Chakra

In ons lichaam bevinden zich chakra’s waarvan er zeven de belangrijkste zijn. Chakra´s zijn de energie doorvoeren in ons lichaam welke de energie in ons lichaam verspreiden. Door deze chakra’s komt energie binnen in ons lichaam. Dit kan zowel positieve als negatieve energie zijn. Chakra’s kun je vergelijken met een trechter. De opening ligt aan de voorkant en de achterkant komt uit aan onze ruggengraat en zorgt dat de energie naar de juiste chakra wordt geleidt. Zij zuigen als het ware de energie aan naar binnen doormiddel van de grote opening en verdelen de energie doormiddel van de nauwe buis in het lichaam. Elk chakra vertegenwoordigt een belangrijk energie centrum in ons lichaam en geest, alle chakra´s werken samen en hebben een even belangrijke functie, mocht er één chakra het niet goed doen of geblokkeerd zijn dan zal dit gevolgen hebben voor de andere chakra´s.

Het is daarom zorg om in balans te zijn waardoor de chakra´s goed kunnen werken en wij ons goed voelen. (zie ook chakra energie)

 

Energie wordt afgegeven door alles en iedereen en meestal staan wij hier niet bij stil, het is voor ons gewoon. Als wij bijvoorbeeld iemand tegenkomen dan maken wij een praatje met diegene. We staan letterlijk stil en tegenover elkaar en gaan staan praten. Met dit stilstaan en tegenover elkaar staan wordt energie uitgewisseld. Als diegene waar je een praatje mee maakt niet goed in zijn vel zit dan zal dit te zien en te voelen zijn, ook al wordt er door diegene niets over verteld, waardoor jij mee gaat in deze energie.

Als diegene wel verteld dat hij niet goed in zijn vel zit door bijvoorbeeld zijn of haar `problemen te bespreken` dan vormen wij hier een beeld bij naar aanleiding van het gezegde van diegene. Door het beeld te vormen maken wij zelf een keuze door een waarde te hangen aan het verhaal. Wij gaan meestal onbewust mee in de gemoedstoestand van de ander. Dit kan positief of negatief zijn.

Als dit positief is dan zullen wij meegaan in het enthousiasme van de ander, we zien en voelen dat de ander positief is en enthousiast en zullen daarin in meegaan. We nemen de energie van een ander over. Positieve energie zal ons blij maken en zullen ons blij voelen waardoor wij meer kracht zullen hebben. Positieve energie geeft energie.

Als dit negatief is dan zullen wij meegaan in het negatieve van de ander, we zien en voelen dat de ander negatief is en zullen daarin in meegaan. We nemen de energie van de ander over. (zie ook positief negatief) Negatieve energie zal ons neerslachtig maken en zullen ons niet blij voelen waardoor wij onze kracht verliezen. Negatieve energie zal energie van ons vragen.

 

In de huidige wereld waarin wij leven worden wij ons steeds meer bewust. Er is een bewustwording aan de gang waardoor wij niet meer vanuit ons hoofd leven maar vanuit ons hart. Vanuit het hoofd leven is leven zonder gevoel, besluiten worden gemaakt vanuit het ego. (zie ook ego hoofd en gedachten) Vanuit het hart leven is leven met gevoel, besluiten worden gemaakt vanuit het hart waar onze hoogste waarheid is gezeteld. (zie ook hart en ziel) Doordat wij leven vanuit ons gevoel zullen wij ons bewust zijn van het gevoel wat binnen in ons ligt en wat er binnen in ons speelt. Wij zijn ons bewust van de energie die in ons circuleert en de energie die wij binnen krijgen. Onze chakra’s staan normaal wagenwijd open. Doordat zij wagenwijd openstaan zullen wij alle energie oppikken en naar binnen krijgen, dit kan positieve energie of negatieve energie zijn wat effect op je kan hebben.

Hoogsensitieve personen zullen voelen als er teveel negatieve energie naar binnen komt, zij zullen overspoeld worden met emotie energie en zullen zich hier niet fijn bij voelen.(zie ook hsp)

Belangrijk is dat de energie toevoer gedoseerd binnen komt. Dit kan met behulp van chakra’s dicht zetten en energetische bescherming.

 

Jezelf beschermen tegen negatieve energie van buitenaf, kun je doen doormiddel van jezelf af te schermen voor negatieve energie van buitenaf. Je zet als het ware een ‘schild’ om jezelf heen waardoor negatieve energie ons niet meer kan raken of bij ons kan komen. Negatieve energie zal geen kans hebben ons te raken, het zal worden teruggekaatst naar waar het vandaan komt, kwam.

Onszelf afschermen, beschermen van negatieve energie kunnen wij zelf doen maar wij kunnen ook hulp vragen vanuit “de Bron, het Goddelijke, van God”. (Zie ook spirituele helpers). Onszelf beschermen doen wij aan de hand van visualisatie.

Toch blijft het altijd zorg om negatieve energie van buitenaf te stoppen, door de oorzaak van negatieve energie aan te pakken, door jezelf de vraag te stellen, “wie, wat, veroorzaakt negatieve energie?” en de vraag “waarom ervaar ik negatieve energie, en wat doet dit met mij?”. Negatieve energie van anderen, die niet willen veranderen zullen geen goed doen. Je zult zelf de keuze moeten maken om dit te stoppen en je zelf afvragen of dit nog wel een vriendschap of relatie van welke aard is. (zie ook vriendschappen)

 

Visualiseren

Wat is visualiseren:      In een beeld zichtbaar maken van de gedachten. Iets in beeld zichtbaar maken, iets beeldend voorstellen, voorstellen.

Visualiseren is de gedachten die wij hebben op andere gedachten brengen doormiddel van beelden die we voor ons zien. Meestal zijn onze gedachten niet echt positief, wij laten onze gedachten meestal negatief zijn waardoor je negativiteit de kosmos inzendt. Alles wat je aan negativiteit uitzendt zal je terug krijgen op de een of andere manier.  Doormiddel van visualiseren kunnen wij van een negatieve gedachte een positieve maken. Met deze beelden voor ons te zien kunnen we ons zelf programmeren. We kunnen bijvoorbeeld vooroordelen, oordelen, negativisme, enz. herprogrammeren en ons daartegen beschermen. (zie ook de kracht van de gedachten)

 

Voordat je aan visualisatie begint is het zorg geaard te zijn en dat de ademhaling goed is. (zie aardingademen)

 

Hieronder vind je diversen visualisatie voorbeelden van oefeningen.

 

Oefening

 

Rozen bescherming

Deze bescherming is voor “niet te dichtbij laten komen”

 

 Rozen bescherming - Mauve Clouds

 

 

 

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

 • Je visualiseert een roos, een roos kan zijn zoals jij hem wil zien, kies je kleur, en visualiseer aan de stengels doorns, grote dikke doornen.
 • Visualiseer dat je een heleboel rozen om je heen. Jij staat in de kring van rozen. Maak de rozen zo hoog als jezelf of hoger. Wijd om je heen of heel strak om je heen. Dichtbij elkaar of tegen elkaar, net hoe je je voelt, het beschermd je tegen alles.
 • Als je de rozen strak om je heen zet, zullen mensen tot die afstand kunnen en mogen komen. Zet je ze wijder dan zullen ze tot die afstand komen en er niet doorheen of overheen gaan. Je geeft met de kring om je heen zetten letterlijk en figuurlijk aan “tot hier en niet verder”. Let maar eens op als je de kring om je heen gezet hebt hoe dicht bij mensen komen.
 • Het is niet zo dat deze mensen niet naar je toe kunnen komen, het beschermd je voor de energie die ze afgeven, dit kunnen mensen zijn die het goed bedoelen of mensen die het slechte met je voor hebben en dus negatieve energie uitzenden, en dat als je daar gevoelig voor bent (hooggevoelige vooral) de energie van deze mensen oppikken en zich daardoor slechter gaan voelen, zij zullen helemaal leeggezogen zijn aan het einde van het gesprek.
 • Na dit gedaan te hebben bedank je het universum. (zie ook het universum bedanken)

Dit kan je doen zoveel je wilt, altijd, denk er altijd aan.

Je voelt je zekerder.


Zeepbel bescherming

Deze bescherming is voor “opruimen van negatieve gedachten”

 Zeepbel bescherming - Mauve Clouds

 

 

 

 

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

Je visualiseert je, dat je in een ruime zeepbel zit. Alle gedachten, of die negatief of positief zijn, maar waar je nu even niet aan wil denken, of in je opkomen ruim je op.

Dit kan doormiddel van je handen, je kunt de gedachten wegplukken en de weggeplukte energie terug naar de aarde te sturen om daar weer te transformeren. Met het wegplukken van deze gedachten/emotie kun je loslaten. Het kan zijn dat er emoties bij je op komen bijvoorbeeld, huilen, boos worden, lachen, gapen, boeren enz., laat ze komen, en laat ze gaan, dit is goed, heb er geen oordeel over.

Als het gedachten zijn over en of aan mensen, dan pluk je ze weg, bedank die persoon, ( het houdt niet in dat je ze weggooit, maar de energie die je vast hebt gehouden van die persoon). Je kunt bijvoorbeeld zeggen, Thank you, Please forgive me, I love you.

En je bedankt het universum na de sessie.

Dit kun je doen zoveel je wilt.


Skippie bal bescherming

Deze bescherming is voor “geen negativisme laten binnen komen”

 

 Skippie bal bescherming - Mauve Clouds

 

 

 

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

Iedereen kent wel een skippie bal, ze zijn van plastic en in allerlei kleuren. Een skippie bal is een stuiterbal. Deze methode vind ik zelf een heel fijne en krachtig, iedere dag gebruik ik deze.

Voordat je in de ochtend de deur uitgaat visualiseer je je dat je in jouw skipppie bal zit en dat je hier de hele dag inzit. Negatieve energie van anderen zullen terug gestuiterd worden naar de ander omdat de negatieve energie niet door het plastic heen kan en alle positieve energie wel wordt toegelaten.

Je kunt de skippiebal ook gebruiken om je huis of werkplek af te schermen, visualiseer dat je huis, werkplek of anders in de skippiebal zit. Het beschermen van jezelf, huis, werkplek of anders kan je ook helpen om de plekken “schoon” te houden van en negatieve energie of entiteiten.(zie entiteiten)

En je bedankt het universum na het afschermen.

 


 

Schoonmaak van negatieve energie – Energetische schoonmaak

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

Bovenstaande is hoe je je kunt afschermen, beschermen tegen negatieve energie, maar het kan toch voorkomen dat je negatieve energie hebt opgepikt en in je lichaam zit waarvan jij last heb. Het kan zijn dat je je niet helemaal lekker voelt, dit kan door diversen gebeurtenissen die om je heen hebben plaatsgevonden en waarvan je de energie hebt opgepikt. Dit is voor jouw negatieve energie waar jij niets aan hebt maar waardoor jij je niet goed voelt.

 

 

Kabouter schoonmaak

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

Je gaat zitten op een stoel, voeten stevig op de grond, je zet je voet chakra’s open en visualiseert je dat er vanuit je voeten buizen/touwen/wortels lopen naar het middelpunt van de aarde. Als je voelt dat je stevig verankert staat, visualiseer je je dat langs die buizen/touwen/wortels kaboutertjes met een puntmutsjes en rugzakje en schepjes in hun handen naar boven klimmen. Laat ze omhoog komen door je voeten naar je benen, naar je bekken, door je buik door je borst, door je armen, door je nek en door je hoofd, door heel je lichaam heen en die al scheppend al de rommel, de gedachten, de negatieve energie die je kwijt wil weg in het rugzakje doen. Je laat ze scheppen totdat je het genoeg vindt, je laat de kaboutertjes weer terug gaan door heel je lichaam naar je voeten en van daaruit naar het middelpunt van de aarde. Daar zullen de kaboutertjes de “rommel” die ze tegen zijn gekomen in jouw lichaam en in het rugzakje bevindt het rugzakje legen. De “rommel” zal worden teruggegeven in de aarde en zal daar worden getransformeerd.

Omdat de kabouters rommel hebben opgepikt ontstaan er “gaten”. Deze gaten moeten worden opgevuld.

Je zet je hoofd, je kruin chakra open, en je visualiseert je boven je hoofd een goud gele zon, of als je een kleur ziet deze kleur, en in gedachten laat of die goudgele zon of kleur naar binnen stromen en laat je de gaten die zijn ontstaan opvullen, totdat je denkt dat het genoeg is, je visualiseert je naam en de datum en je sluit af met een bedankje aan het universum.

Daarna doe je je ogen open, en raakt even met je handen de grond aan, en strekt je uit.

Dit is een wat grotere schoonmaak, niet altijd nodig, maar als je denkt dat het nodig is.

Kabouter schoonmaak - Mauve Clouds

Zo ziet mijn kaboutertje eruit tijdens de kabouter schoonmaak.

En je bedankt het universum na de sessie.

 

 


 

Opruimen energetische blokkades

Wat zijn blokkades: het onderbreken van een zenuwgeleiding of een prikkeloverdracht,

Energetische blokkades zijn versperringen in het lichaam die geen energie meer doorlaten.

Als er blokkades in je lichaam zitten die je niet weg kan krijgen is het verstandig deze op te ruimen. Als je weet wat de blokkade veroorzaakt, dan ga je hieraan werken.

Het kan voorkomen dat blokkades worden veroorzaakt door mensen, het is zaak om de energie die van die persoon nog bij jou is terug te geven aan de ander persoon, en de energie die van jou is terug te halen naar je zelf.

 

 

Energie uitwisseling

Oefening

Zorg dat je geaard bent en je ademhaling in balans is.

Ga zitten op een stoel, visualiseer de persoon voor je waarvan je jouw energie wilt terughalen en zijn/haar energie wilt teruggeven.

 • Tussen jezelf en de persoon visualiseer je een groot brandend vuur, dit vuur is een zuiverend vuur vol licht.
 • Achter jezelf en achte de ander visualiseer je een zeer grote magneet.
 • Visualiseer je dat je de energie van jezelf terug vraagt bij de ander, en daarbij hulp hebt van de magneet achter je.
 • Laat jou energie terug komen bij de ander vandaan, jou energie die bij de ander was laat je door het vuur gaan.
 • De energie zal gezuiverd worden door dit vuur en bij je terug komen.
 • Dit doe je ook met het teruggeven van de energie die bij jou is van de andere.
 • Bij het terugsturen van de energie naar de ander kan je zeggen: Thank you, please forgive me, I love you.
 • Doe dit net zolang je denkt dat alle energie van jou en de ander is teruggewisseld en je denkt dat alles af of goed is.

Bedank het universum.

 


 

Energetische verbondenheid

 

Zodra mensen bij elkaar zijn wordt er energie uitgewisseld. In vriendschappen ben je met elkaar verbonden met een onzichtbaar energetisch koord, dit koord is een belangrijk iets en zegt iets over de gemoedstoestand en emotie die we hebben als we elkaar zien. (zie ook vriendschappen)

Wordt dit koord gevuld met positieve energie dan zullen we ons goed voelen, wordt dit gevuld met negatieve energie dan zullen we ons slecht voelen. Er wordt energie uitgewisseld, en jou energie kan bij de ander zijn en de energie van de ander kan bij jou zijn, toch is het zaak om jouw energie terug te halen en de energie van de ander terug te sturen. (zie - opruimen energetische blokkades) Voeding van negatieve energie houdt in dat onze energie accu wordt leeg getrokken.

In vriendschappen wordt er energie uitgewisseld, jouw energie kan bij de ander zijn en de energie van de ander kan bij jou zijn. Ook als wij een vriendschap hebben verbroken blijft de energie die wij hebben uitgewisseld bij ons, jij hebt energie van ander bij je en de ander van jouw. Blijft degene waarmee je een vriendschap hebt verbroken in je hoofd zitten dan is het tijd voor energie wissel, je haalt je eigen energie terug en stuurt de energie van andere energie terug. Dit is het energetisch koord wat ons met elkaar verbind. Nadat je dit gedaan hebt vraag je om vergeving. (zie vergeving)

Soms is het beter om het energetische koord wat ons met elkaar verbind te verbreken en energie uit te wisselen. Dit hoeft niet in te houden dat wij een vriendschap verbreken maar dat wij de negatieve energie die wij ondervinden te laten stopzetten.

Mocht je het energetisch koord helemaal willen verbreken, het energetisch koord wat ons met elkaar verbind, dan kun je dit als volgt doen. Nadat je dit gedaan hebt vraag je om vergeving. (zie ook vergeving)

 

Oefening

Zorg dat je geaard bent en dat je ademhaling goed is. (zie ook aarding en ademhaling)

 • Ga zitten met beide benen op de grond.
 • Concentreer je op je ademhaling.
 • Zie de persoon of situatie voor je waarvan je de negatieve energie wilt verbreken.
 • Vraag aan de bron of ze je hiermee willen helpen en ondersteunen.
 • Vraag aan de bron of het koord verbroken mag worden voor het hoogste goed voor jezelf.
 • Vraag aan de bron dat nadat het koord verbroken is om je op te vullen met goud licht.
 • Bedank het Universum. (zie ook het universum bedanken)
 
 

Energie-uitwisseling, het verbreken van energetische koorden zal altijd persoonlijk zijn, er zal aan de ziel toestemming gevraagd moeten worden, of de ziel geeft zelf aan dit te doen. Een ander kan niet voor een ander beslissen dit te doen omdat eenieder haar of zijn eigen pad loopt.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording en wegen”.