Engelen

 

Engelen

 

 

Wat is een engel:                Geest uit de hemel die eruitziet als een mens met vleugels, bescherming, liefdevolle omhulling, spiritualiteit, begeleiding van hemelse krachten. Een hoger wezen dat de materie heeft overwonnen, bode van God.

 

Een engel is een goddelijke energie vanuit de Bron, gene zijde, de hemel, de lichtwereld, zij geven, stralen pure onvoorwaardelijke liefde, kracht en licht uit, zij vragen hier niets voor terug, zij geven je advies als je daarom vraagt, en het advies wat zij geven is altijd voor het hoogste goed voor jou. Engelen zijn “boodschappers, helpers van God”, zij staan te trappelen om je te helpen, alleen vergeten wij dit te vragen en ze uit te nodigen om ons te helpen. 

Engelen zijn hier om ons te leren, te beschermen, te begeleiden, te helen, te troosten.

Iedere engel heeft zijn eigen opdracht en taak van God maar “werken zelfstandig”, zij voeren de wil van God uit en zullen hier nooit tegen in gaan. Bij ieder thema waar je mee zit zal een engel je helpen. Engelen zijn harmonieus, onderling kennen zij geen conflicten en meningsverschillen ze zijn eensgezind. Doordat zij zo harmonieus en eensgezind zijn gaat er een energiekracht van hen uit die zo sterk, zo krachtig, zo troostend en helend is.  Als een onvoorwaardelijke deken van liefde kan deze om je heen vallen.

 

Helpers, begeleiders en beschermers

Iedereen, niemand uitgezonderd, heeft engelen om zich heen, los van het geloof en of je hier wel of niet in gelooft. Iedereen is een kind van God en omringt met liefde van God. Er is licht en liefde in ons hart ook al ben je dit misschien niet bewust. Een engel zal altijd met veel volharding je helpen, begeleiden, te beschermen om op het “licht” pad te blijven en of je terug te brengen. Omdat een mens een eigen wil heeft en daarna leeft en of kiest om te leven, respecteren engelen hoe jij in het leven staat, echter zullen zij je onvermoeibaar helpen. Sta je open voor begeleiding dan zul je merken dat alles een stuk gemakkelijker gaat.

 

Beschermengel, deze engelen hebben als taak om ons te  begeleiden en beschermen, echter is het niet zo dat ze ons tegen alle rampen, ongelukken enz. kunnen behoeden, er speelt ook nog karma mee, onze lotsbestemming. Wij lopen vanaf onze geboorte tot heden een pad wat wij moeten lopen om te kunnen leren. Alles wat er tijdens deze reis zich afspeelt moet zo zijn om ons te leren wat wij moeten leren. Dit is bewustwording. Op dit pad komen wij dingen tegen die wij nog niet geleerd hebben en waarmee wij moeten leren leven, leren handelen hoe wij hier mee omgaan. Beschermengelen  kunnen ons bewust maken, ons wakker schudden op bepaalde momenten en proberen ons om ons op het “lichtpad” te houden en Gods liefde te laten voelen. Ook hier speelt onze eigen wil mee, staan wij niet open voor hulp dan zullen ze niet ingrijpen, alleen als het “onze tijd” nog niet mocht zijn.

 

Hoe vragen we hulp

Als wij God en engelen om hulp vragen dan geven wij onze zorg en of problemen uit handen, we vertrouwen erop dat God en engelen ons zullen helpen. Meestal is het zo dat we wel om hulp vragen maar alles zelf in de hand willen houden, we hebben een plan, een uitkomst in ons hoofd, of houden de situatie waarin we zitten vast waardoor wij onszelf blokkeren en wij geen hulp zullen ontvangen omdat wij ons dit zelf aandoen. Hulp vragen is het probleem of de zorg aangeven, het in Gods en engelen handen leggen en dan loslaten en het laten gebeuren, vertrouwen op God en engelen is een sleutelwoord.

Hulp kun je altijd vragen, dit kan rechtstreeks aan een engel maar ook door aan God te vragen of je hulp mag ontvangen. Je kunt zeggen: Engelen mag ik hulp ontvangen, of alleen door “engel” te zeggen of te denken. Moeilijk is het niet. Door de gedachte het universum in te sturen te vertrouwen en dan los te laten zal er hulp komen.

Hulp kun je op ieder moment vragen, maar meestal doen wij dit als wij wanhopig zijn of bewust bent van de zorg, het probleem als deze op zijn hoogst is, we hebben gewacht totdat het te laat is.

 

Er is meer tussen hemel en aarde, engelen zijn helpers, boodschappers voor ons hoogste goed, alleen laten wij deze hulp meestal onbenut. In het lichtwerk wat ik mag doen staan deze helpers centraal, zo ook God, Boeddha’s en Saints in de spirituele wereld, zij helpen mij en ik ben hen daar dankbaar voor want dit werk kan ik niet alleen en heb alle hulp nodig die ik kan gebruiken. Zij geven antwoord op mijn vragen, leiden mij in de juiste richting, zij staan mij bij in gevaar. (zie ook spirituele helpers)

Ik bedank iedere avond mijn engelen die mij die dag hebben begeleid. (zie het universum bedanken)

 

Engelen en afbeeldingen

Door de eeuwen heen worden engelen afgebeeld op muurschilderingen, ramen, gebouwen, schilderijen enz. een vrije creatie van de kunstenaar over hoe een engel uit zal/zou zien. De mooiste afbeeldingen komen hieruit voort. Ook deze engelen hebben kracht en stralen engelen energie uit. Overal ter wereld zijn wij omringt door engelen en de liefde die zij uitstralen.

 

                                   

 

 

De diverse engelen

In de Christelijke, Joodse en Islamitische heilige geschriften komen engelen voor die voor ons bekend zijn in onze geschiedenis, echter zijn er meerdere engelen die niet zo bekend zijn.

Er zijn Aartsengelen, dit zijn engelen die hoger in rang staan dan de andere engelen, vier van deze aartsengelen zijn het meest bekend onder de naam: Gabriël, Michaël, Rafaël en Uriël.

 

 

Aartsengel Ariël

Deze engel houdt zich bezig met de dieren, de natuur, helpt je met het openstaan voor veranderingen, hij laat je aarden, hij laat zich zien in dromen en deze dromen waar te maken.

 

Aartsengel Azraël

Deze engel is een helende aartsengel, hij helpt stervende mensen en helpt ze om over te gaan naar het licht, ook de achterblijvers helpt hij bij het verdriet om dit verdriet te helen.

 

Aartsengel Cahamuël

Deze engel brengt vrede en het vinden daarvan, hij helpt je alles te vinden, bv autosleutels die kwijt zijn.

 

Aartsengel Gabriël

Deze engel verbind je met de goddelijke krachtige energie, beschermd je en geeft je veiligheid, ook helpt hij je om in je kracht te staan, om creatieve oplossingen te vinden als je vastloopt.

 

Aartsengel Haniël

Deze engel ondersteunt je met het openen van je intuïtie, hij helpt het intuïtie versterken, ook helpt hij als je te veel openstaat energetisch de gevolgen hiervan op te ruimen.

 

Aarsengel Jermiël

Deze engel helpt je met je balans, inzicht, hij toont je deze inzichten in dromen.

 

Aartsengel Jofiël

Deze engel is een engel van liefde, hij geeft roze energie af en maakt contact met het hartchakra, hij helpt je met loslaten, en je hoofd leegmaken, en maakt creatief.

 

Aartsengel Michaël

Deze engel is een helper bij gevaar, hij biedt bescherming en beschermt je met licht, ook beschermd hij energetisch en helpt ons bij ons groeiproces.

 

Aartsengel Raguël

Deze engel is een brenger van harmonie, hij bemiddeld in relaties en familie, hij helpt misverstanden op te lossen.

 

Aartsengel Rafaël

Deze engel houdt zich bezig met heling op alle vlakken, hij brengt ons liefde, licht, genezing, vreugde, hij waakt over onze gezondheid. De naam Rafaël betekent “God geneest”.

 

Aartsengel Raziël

Deze engel is een spiritueel begeleider, hij geeft informatie en inzicht en doet dit via dromen. Hij helpt je met het opheffen van spirituele blokkades uit vorige levens.

 

Aartsengel Uriël

Deze engel helpt je met het contact maken met je innerlijke wijsheid, het helder weten. Zijn taak is het tot stand brengen van Universeel Kosmisch bewustzijn, en voor verandering op onze aarde.

 

Aartsengel Zadkiël

Deze engel helpt bij het mentaal functioneren, hij zet negatieve gedachtes om en heelt deze en helpt met loslaten, hij helpt vergeven en vergeven is loslaten.

 

Aartsengel Metatron

Deze engel is een engel die Indigo kinderen helpt, hij helpt je aarden.

 

Aartsengel Sandalfon

Deze engel heelt met geluid, door bijvoorbeeld met muziek.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording”.