Heel jezelf

 

Heel jezelf – op weg naar bewustwording

 

Ieder mens is uniek, ook al wordt dit door vele mensen niet zo ervaren, en ieder mens heeft de gave in zich om zichzelf te genezen, te helen. Het is aan jou of jij deze gave wilt gebruiken en in werking wilt zetten.

Je komt iemand tegen op straat, de vraag zal altijd zijn: Hoe is het met je? Meestal wordt daar “goed” op geantwoord, een antwoord waar niet over na wordt gedacht maar wat meestal standaard komt, en wat de ander ook verwacht te horen. Sommige mensen antwoorden, “slecht, of het kan beter” en er komt een verhaal waarom.

 

In deze haastige wereld zit men niet te wachten op “het gaat slecht of het kan beter” van de ander, en men zal spijt hebben van de vraag “Hoe is het met je” en zal zo snel mogelijk het gesprek willen beëindigen omdat men haast heeft, men heeft niet meer de tijd om naar iemand te luisteren, of men wil niet naar iemand luisteren.

Maar vraag nu eens aan jezelf “hoe is het met je” dan zal je zien dat je er bewuster over na zult denken, en komen er allerlei dingen naar boven, problemen, gedachten, emotie, verdriet en pijntjes waaraan je voorbij bent gelopen maar die wel aandacht behoeven.

Vraag aan je lichaam: “Wat heeft mijn lichaam nodig?” en je zult een antwoord krijgen op deze vraag. Waar het om draait is liefde, aandacht, visualisatie, intentie en compassie.

 

Heel je zelf is bewustwording van jezelf en je spiritualiteit.

 

Wat is liefde?             Warme genegenheid

Wat is intentie?          Voornemen

Wat is aandacht?        Belangstelling

Wat is visualisatie?      Een mentaal beeld vormen

Wat is compassie?      Mededogen, medegevoel, mildheid, welwillend

 

Deze vijf woorden hebben een groot resultaat op alles, maar vooral op jezelf, het gevoel van deze vijf woorden is onbeschrijfelijk!

Maar ook deze vijf woorden zijn de meest vergeten woorden voor onszelf, we lopen ze makkelijk voorbij, en aan het voorbij lopen van deze woorden hebben wij de kans ons zelf te verliezen, en om naast ons zelf te komen staan en ons zelf te verliezen.

Het verliezen van jezelf is geen fijn gevoel, maar dat hoeft ook niet te gebeuren, als wij ons zelf maar openstellen voor ons zelf en naar binnen willen kijken. Door liefde, aandacht, intentie, compassie en visualisatie naar onszelf te sturen zal ons zelfhelend vermogen in ons lichaam geactiveerd worden.

 

“Be good to yourself, because nobody else has the power to make you happy” George Micheal

Zie ook andere onderwerpen uit “spirituele bewustwording en wegen”