Helen – Healing

 

Helen – Healing – Heling

 

Wat is helen:             Beter maken, gezond worden, genezen, heel maken wat stuk is.

Wat is healen:           Engelse term voor weer heel maken.

 

In deze tijd staat helen – healing centraal, dit komt omdat de mens meer bewuster wordt, men zoekt naar geneeswijzen buiten de reguliere geneeswijzen als men ziek is. (zie ook reguliere en alternatieve geneeswijzen)  Helen – Healing is het sleutelwoord, omdat men zich bewust is, zal men bij zichzelf te raden gaan en zichzelf willen helen.

Als je ziek bent, dan wil je er alles aan doen om je beter te voelen, beter te worden, te genezen. Dit kan door naar de dokter te gaan en of hulp te zoeken buiten de reguliere geneeswereld, de alternatieve geneeswereld. (zie ook ziek)

De alternatieve geneeswereld is heel breed met op allerlei gebieden therapie.

 

Heling begint bij jezelf

Heling kan alleen plaatsvinden als wij ervoor kiezen om geheeld te willen worden, heling begint bij onszelf door verantwoording te nemen, door te erkennen dat er iets aan de hand is en dat wij dit zelf willen veranderen.

 

Ons zelfhelend vermogen

Ons lichaam is in het bezit van ons zelfhelend vermogen, als je, je bijvoorbeeld schuurt, zal de plek genezen, zo ook ziektes die in ons zitten kunnen genezen, niet alleen de lichamelijke maar ook de psychische klachten kunnen wij genezen. Het zelfhelend vermogen in de mens kunnen we zelf in werking zetten. Vooropgesteld dat niet alle ziektes genezen kunnen worden, kunnen wij zelf veel doen.

 

Hoe zetten we het zelfhelend vermogen in de mens in werking?

Als wij aandacht geven, te schenken aan de ziekte, worden wij bewust. Door er met onze gedachten naar toe te gaan en de ziekte aan te spreken op zielsniveau. Door te werken met energetische healing. Voorbeeld: je hebt hoofdpijn, je voelt de pijn, dit kan zeurderig, heftig enz. zijn. Zonder dat wij het beseffen nemen wij een paracetamol in om de hoofdpijn weg te krijgen, we willen geen pijn, we willen gewoon verder met waar we mee bezig zijn. Als wij aandacht besteden aan de hoofdpijn, want die is niet voor niets aan gevangen, dan geven wij ons lichaam de rust en aandacht die het op dat moment nodig heeft en verdient. Ga rustig zitten en of liggen, ga met je gedachten naar de pijnplek, vraag aan de pijnplek of de pijn mag verminderen of weggaan. Vraag dit met een open, blanco verwachting en laat daarna alles los. (zie ook verwachting)

 

Waarom vraagt men hulp bij heling?

Ieder mens heeft een ziel, de ziel vraagt om genezing. Dit is een deel van jouw proces, dit is de intentie van de ziel.  Luister je weleens naar je ziel? Je bent niet voor niets ziek geworden. (zie ook hart en ziel)

Het belangrijkste van helen, healing, is energie die in de mens aanwezig is. Is deze energie verstoord dan kunnen hier lichamelijke en of geestelijke klachten door ontstaan. Energetisch helen gebeurd doormiddel van energie uit de kosmos, universele levensenergie, deze energie wordt doorgegeven doormiddel van bijvoorbeeld hand oplegging of een behandeling op afstand. Het energieniveau in de mens wordt op pijl gebracht, blokkades worden aangepakt en weggewerkt. (zie ook energie)

 

Quantum Touch, Reiki en Edelsteen therapie zijn energetische behandelmethode om de energie vrijelijk te laten stromen.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording en wegen”.