Het universum bedanken

 

Het Universum bedanken

 

Wat is bedanken:                 Erkentelijkheid tot uitdrukking brengen, een goede gezindheid jegens iemand voor bewezen diensten, waardering, erkentelijk voor ontvangen hulp, het gevoelen van dank.

 

Wat is het Universum:            Heelal, kosmos, wereld, wereldruimte, de bron.

 

In ons leven hebben we veel om dankbaar voor te zijn, alleen staan wij hier niet bij stil omdat het zo gewoon voor ons is of geworden. Vaak vergeten wij te bedanken omdat het zo gewoon is. Wij vinden het gewoon dat anderen ons helpen en vaak kan een simpel ‘dank je wel’ er niet af of vergeten wij de ander te bedanken.

Als men iets voor een ander doet of voor jou doet, dan zal men je hier voor bedanken en jij zult hen bedanken. Een bedankje zal je blij maken. Dankbaar zijn vult je hart met liefde. Dankbaarheid zal je vullen met positiviteit, voor negatieve gevoelens is simpelweg geen plaats.

Door te bedanken laat je zien dat je een ander erkentelijk bent voor wat zij voor jou hebben gedaan, hoe klein dit ook is. Dankbaarheid zal je zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten. (zie ook de zelven) Neem een ‘dank je wel’ van een ander aan, wuif het niet weg of het niet is, maar neem het aan als een compliment.

 

Spirituele helpers vanuit het universum

Het universum, ook wel bekent als de hemel, heelal, kosmos, de bron, is energie. Deze energie is niet zichtbaar, maar is wel degelijk aanwezig en wordt ons gegeven vanuit de levensbron. Zonder energie zouden wij niet kunnen leven. Vanuit het universum wordt energie gestuurd naar de aarde waar wij onbewust gebruik van maken. Energie ook wel Chi, Prana genoemd, is universele levensenergie welke wordt gegeven vanuit de hoogste bron, het Universum, God, Boeddha enz. (zie ook energie en spirituele helpers)

In het universum,  leven, bewegen, verblijven wezens, zielen, heiligen, engelen, Boeddha’s, God, alle spirituele leiders van welke religie, of geloof overtuiging, opgestegen zielen, ook wel spirits genoemd. De Goddelijke wereld, de spirituele wereld.

Al deze spirits zijn er om jou te helpen en bij te staan als je ze daarom vraagt. De begeleiding die zij geven en bieden is van onschatbare waarde, hun zorg voor ons is groot als wij daar gebruik van maken, voor hen staat ons hoogste goed voorop. (zie ook engelen) Vaak vergeten wij ze te bedanken voor hun werk, hulp daarna.

 

Als wij ‘dank je wel’ zeggen, dan zeggen wij dank je wel tegen het leven.

 

Dankbaarheid is de sleutel tot het verzekeren van je succes.

Bescheidenheid en dankbaarheid zijn de sleutels tot het loslaten met de banden van het ego. (zie ook ego)

Bedank iedereen iedere dag, of meerdere keren per dag uit de grond van je hart en met liefde.

 

Je kunt bijvoorbeeld zeggen:

Thank you, thank you, thank you.

 

 

 

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording en spirituele wegen”.