Pendelen

 

Pendelen met je lichaam

 

Wat is pendelen?                  Magische handeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een gewichtje aan een ketting (of een spin aan een draadje). De pendel wordt boven een voorwerp gehouden en gaat uit zichzelf bewegen. Je kunt dan vragen stellen, door de bewegingen die ja of nee betekenen krijg je antwoord op je vraag.

 

Pendelen wordt meestal gedaan met een ketting met een gewichtje eraan, maar kan ook met een kristal, maar het kan ook met ons lichaam. Je lichaam geeft je antwoordt als je daarom vraagt.

Pendelen, het heen en weer gaan van het lichaam, ga je naar voren, dan is dit een ja, ga je naar achteren, dan is dit een nee, kan ook andersom, blijf je stilstaan dan is een “geen antwoord” als je maar eerst een controle vraag stelt en je lichaam het antwoord daarop laat geven.

Het kan zijn dat je stil blijft staan zodat je geen ja of nee krijgt, en dat je vraag niet beantwoord wordt. Dit houdt in dat je op dat moment nog geen antwoordt mag ontvangen.

Houdt de vragen simpel zodat er een ja of nee antwoord op kan komen.

 

Hoe vraag je je lichaam om antwoorden?

Zorg dat je geaard bent (zie aarding)

Ga met je lichaam naar het noorden staan en stel eerst een controle vraag:

Bijvoorbeeld:

Mijn naam is (noem je eigen naam)

Kijk/voel wat er gebeurt, ga je naar achter of naar voren, dan is dat je antwoord

Ik ben een auto (dit ben je niet maar dit is voor controle om te kijken welke kant je opgaat)

Meestal kun je ervan uit gaan dat naar voren ja is en naar achter nee, stil blijven staan is geen antwoord.

 

Stel altijd open vragen, dus bijvoorbeeeld beginnen met een ‘is’ vraag:

Is dit huis voor mij bestemd? En niet, krijg ik dit huis.

Is het beter voor mij om met dit project te stoppen? En niet, moet ik stoppen met dit project.

 

Bijvoorbeeld:

Is het veilig voor mij om…. (formuleer duidelijk de vraag)

Bedank je lichaam voor het antwoord.

 

Ik pendel zelf als ik twijfel aan mijn eigen gevoel (zie hoofd en hart) en daar nogmaals een bevestiging op wil hebben, maar meestal zijn pendel en eigen gevoel gelijk.

 

Een verhaal

Ik heb een kat, deze gaat niet altijd naar buiten, maar soms mag hij dat wel. Voordat hij naar buiten mag, vraag ik altijd vooraf of het veilig is voor hem om naar buiten te gaan. Soms krijg ik een nee, als ik de vraag later wederom stel dan krijg ik een ja. Het is voorgekomen dat ik bij mijn eerste vraag een nee kreeg zodat ik hem binnen liet, waarop ik naar buiten keek en zag dat er honden buiten liepen (Joep is bang voor honden) en dacht oké, mijn gevoel heeft de veiligheid voor Joep aangegeven, voorspelde, gaf aan, dat het niet goed zou kunnen gaan. Op mijn latere pendel vraag kwam een ja antwoord waarop Joep naar buiten ging, om vervolgens weer veilig terug te keren.

 

Zie voor meer onderwerpen “spirituele wegen en bewustwording”