Reiki

 

ReikiReiki - Mauve Clouds

 

 

 

Wat is Reiki?

 

Reiki is een natuurlijke helingmethode doormiddel van het doorgeven van Universele levensenergie, dit gebeurt door middel van handoplegging op bepaalde posities op het lichaam.

 

Reiki is een Japans woord en betekent: “Universele Levensenergie” of “Gods Licht Energie”.

Het wordt gedefinieerd als de kracht die in alle dingen van de schepping werkzaam is en leeft. Het woord Reiki bestaat uit twee delen Rei en Ki.

Het woord Rei wordt vertaald als: ‘God’ of ‘Licht’ dit beschrijft het universele, onbegrensde aspect van de energie, “alles wat is”.

Het woord Ki wordt vertaald als: ‘energie’, de vitale levenskracht.

Ki, of Chi of Prana, energie die ons voorziet en nodig hebben om op alle niveaus gezond te kunnen leven. Het zorgt voor onze balans en evenwicht op alle niveaus zowel lichamelijk, emotioneel en geestelijk, het totaal.

Reiki is een simpele en natuurlijke methode en meest effectief wijze van het overdragen van universele levensenergie. Reiki streeft erna om het wezen als totaliteit met al zijn aspecten in evenwicht te brengen. De behandelaar is slechts een doorgeef kanaal. Het is niet de energie van de behandelaar die wordt gebruikt en doorgeeft, maar de universele levensenergie die door hem/haar heen stroomt en wat hij doorgeeft naar de ontvangende persoon.

Bij een behandeling vindt Reiki zijn eigen weg naar de gebieden in het lichaam die behandeling nodig hebben, hoeveel en waar hij/zij dit nodig hebben dit geeft het lichaam zelf aan.

Reiki is een manier om ons terug te brengen in ons lichaam, om ons bewust te worden van wie we zijn, het brengt ons met onszelf in contact.

Iedereen heeft overtuigingen, geloofssystemen meestal overgebracht en aangenomen door wat anderen tegen je zeggen (zie “heel je zelf- ons eigen gedrag) maar is dit ook jouw waarheid?

Doormiddel van een Reikibehandeling komen wij weer in contact met ons zelf en leren wij ons zelf kennen wie we werkelijk zijn, het kan een muur afbreken van onze vastgeroeste gedachtes en aannames van anderen en dat we hierin een eigen mening gaan vormen en deze aannemen die voor ons/jezelf de waarheid voor jou is en waar je je prettiger bij voelt, het is jezelf leren kennen, een verandering.

Reiki werkt altijd, hoe wij ons ook opstellen. Laat het maar gebeuren, stel je “open” op, en geef je over aan wat komt. Een neutrale houding. Met een open opstelling zal Reiki niet zonder effect blijven en zal zich dit ontplooien. De Reiki stroom brengt je naar een steeds grotere eenheid, naar groter harmonie en geluk. Wees nieuwsgierig en kijk wat er op je afkomt.

Alles is nieuw en daarbij “eng”, je weet niet wat er gaat gebeuren, en je maakt jezelf al bang, dit is het ego (zie heel jezelf – ego) wat ons tegenwerkt. Tegenwerken of negatieve gedachten schaden alleen onszelf en je bent je zelf aan het tegenwerken.

 

Hoe werkt een Reikibehandeling?

Reiki kan zittend, staand of liggend worden ondergaan, je bent volledig gekleed met uitzondering van de schoenen. Doormiddel van handposities op/boven het lichaam van de ontvanger zal de ontvanger een soort “stroom” ervaren/waarnemen door bijvoorbeeld prikkelingen, tintelingen, warm of koude gevoel. In de meeste gevallen zal de ontvanger reageren met ontspanning en innerlijke rust. Het kan gebeuren dat er oude onverwerkte belevenissen in het bewustzijn terugkomen en dat er emoties loskomen, tranen kunnen vloeien en of een bevrijdende lach. Ook werkt het ontgiftend, zorg is dan ook dat er veel gedronken wordt voor en na de behandeling, het kan zijn dat de urine sterker ruikt, dat je gaat transpireren met een sterke geur, dit zijn normale verschijnselen een natuurlijk reinigingsproces. Al de reacties zijn van korte duur, erna voelt de ontvanger zich in de regel beter dan ervoor. De werking van Reiki strekt zich uit naar alle niveaus, de eenheid van het lichaam, geest en ziel. Bij de behandeling met Reiki wordt de ontvanger opnieuw verbonden met de harmonie van het Universum die tot in de kleinste cel doordringt, het zelfhelend vermogen van de mens wordt in werking gezet, zelfherstel van de natuurlijke energiebalans.

 

Een Reikibehandeling is of kan een aanvulling/ondersteuning zijn op de reguliere geneeskunde. Reiki vervangt geen reguliere geneeskunde. Bij ziekte is de reguliere arts altijd het eerste aanspreekpunt die je moet raadplegen!

 

Reiki en trefwoorden:

* Reiki bevordert de natuurlijke zelfgenezing

* Reiki geeft vitaliteit aan lichaam en geest

* Reiki herstelt de harmonie van de ziel en het geestelijk welzijn

* Reiki werkt op alle niveaus: Lichamelijk, Geestelijk en Ziel

* Reiki brengt de energiehuishouding in evenwicht

* Reiki werkt ontgiftend

* Reiki heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning

* Reiki past zich aan de natuurlijke behoeften van de ontvanger aan.

 

Waar is Reiki toepasbaar:

  Migraine/hoofdpijn

  Vermoeidheid

  Stress

  Emotie

  Concentratieproblemen

  Burn-out klachten

  Sportblessures

  Ontstekingen

  Blokkades

 

Een Reiki sessie duurt ca een uur.

 

 

Meer Reiki

De geschiedenis van Reiki