Spiritueel Testing

Spiritueel Testing

Wat is spiritueel, spiritualiteit:      Geestelijk, onlichamelijk, tot de ziel behorende, innerlijke ervaring, bewustzijn

Wat is Testing:                                 Uitproberen, proef, reactie of werkwijze ter evaluatie van een eigenschap, kenmerk of functie van een organisme of zaak, iemand aan een test onderwerpen

 

In ons leven op aarde, zijn wij ons niet altijd bewust dat wij spiritueel getest worden, toch ondervinden wij dit dagelijks ook al ervaren wij dit niet zo.

Alle dingen die ons “overkomen, meemaken” zijn een spirituele test, alleen wordt dit niet zo door ons ervaren, wij ervaren het als, “Waarom overkomt mij dit”. Spiritueel Testing is bewust worden van blokkades in onszelf.

Spiritueel testing is persoonlijke groei, bewust worden, bewustzijn van ons “hart bewustzijn”, het innerlijk weten. Deze wordt op de proef gesteld doormiddel van een test en hoe wij hier mee omgaan.

 

School van bewustzijn

Je kunt het leven, het spiritueel testen zien als een school. Je begint bij de kleuterschool om te leren, daarna volgt de basisschool, je doorloopt deze omdat je over gaat van klas naar klas. Als je niet je best hebt gedaan, is de consequentie dat je blijft zitten en je een jaar moet overdoen om daarna wel over te gaan. Waarom blijf je zitten? Omdat je niet voldoende hebt geleerd, met het jaar overdoen krijg je weer de kans om de stof welke je moest leren weer te leren en als deze is geleerd ga je over.

Zo is het ook met spiritueel testen. Heb je iets niet geleerd, dan zal deze stof tot leren zich herhalen, net zolang totdat jij geleerd hebt en zal het zich niet meer herhalen omdat er bewustwording op dat punt is opgetreden. Op deze reis zul je gebeurtenissen, mensen tegenkomen die jou onbewust iets leren en jij hen, totdat je geleerd hebt wat je moest leren en daarna zul je verder trekken, je pad vervolgen. (zie ook vriendschappen) De mensen die je op je pad tegenkomt zullen zich niet bewust zijn dat zij een les, gereedschap voor jou afgeven en jij aan hen. Het is een reis, een school van ervaringen opdoen.

Begin van je spirituele reis

Met het begin van de spirituele reis van bewustwording zal ook het spiritueel testen beginnen. Bewustwording: het niet laten leiden door anderen maar de maar de kracht in jezelf zoeken en hervinden. Het is een weg van persoonlijke groei, waarin, als je bereid bent deze innerlijke reis te maken, veel zult tegenkomen en ervaren waarvan jij mag leren. Op deze reis zul je veel emotie tegenkomen, twijfel, maar uiteindelijk zul je rust vinden, innerlijke rust. (zie ook hoofd en hart bewustzijn, ego, hart en ziel)

Je zult veranderen omdat je een persoonlijke bewustzijn groei maakt.

Bij persoonlijke groei zul je zelf groeien, waarbij je jezelf leert kennen, je emotie kennen, je gedachten kennen, dit is een innerlijke reis waarbij emotie, je denken onder de loep hebt genomen, waarbij je van bijvoorbeeld “oude gedachten, oude gewoontes, oude gedragingen” afstand hebt moeten nemen om tot persoonlijke groei te komen en door te blijven groeien. Veranderingen in je zelf, in je gedragingen, in je denken zullen plaatsvinden en anderen, de buitenwereld zullen dit verschil gaan zien, merken.

Doordat je veranderd zullen anderen daar moeite mee hebben of krijgen. Zij kenden een ander iemand waarbij zij zich eerst op hun gemak voelden, maar met jouw veranderingen zich niet meer op hun gemak bij je voelen. Door de persoonlijke groei, zul je veranderen en anders gaan gedragen. Je zult persoonlijke grenzen ontdekken en aan gaan geven wat anderen niet leuk zullen vinden omdat zij je anders kenden en jou nu zien veranderen. Mensen kunnen hierdoor van elkaar vervreemden.

Jouw nieuwe gedrag verandering zal opvallen, hier zal over worden gepraat, men zal er alles aan doen om je dit te vertellen, dat je gek doet, of denken dat je bent gehersenspoeld, ze zullen je gaan beïnvloeden om de oude jij terug te krijgen. Waarom men dit doet is omdat jij niet meer aan de verwachting en wil van de ander voldoet, jij gaat niet meer mee in de denkwijze, gedragingen van de ander.

Echter loop jij een ander pad dan dat zij van jou gewend zijn. Jouw doel is bewustwording, met als resultaat, jezelf door en door te leren kennen waardoor je de mensheid en jezelf kunt dienen. Als er bewustwording is, is er liefde voor jezelf en dit zit in je, dan zullen de kernwoorden voor jou zijn: onvoorwaardelijke liefde, vergeving, compassie, mededogen, zorg, vriendelijkheid, mildheid en om te geven aan anderen.

Egoïsme zal als sneeuw voor de zon verdwijnen, je voelt dit niet meer in jezelf, simpelweg omdat je niet egoïstisch meer kan zijn. Hier komt altruïsme voor in de plaats. Altruïsme: gedrag of levenshouding waarbij je mensen helpt zonder eigen belang, mensenliefde

Onvoorwaardelijke liefde, vergeving, compassie, mededogen, zorg, vriendelijkheid, mildheid zit in jou en je gaat hiernaar leven. Jou kijk op de wereld is veranderd. Jij bent veranderd, er is een omslag in je denken en gedrag gekomen, er is bewustzijn opgetreden, en omdat er bewustzijn is opgetreden zullen anderen jou gek vinden, zij zien jou veranderen wat hen niet bevalt, het bewustzijn niveau van de anderen is anders dan die van jou, en daardoor ontstaat er een bewustzijn niveauverschil tussen jou en de ander waardoor het kan gaan botsen omdat het bewustzijn niveau in de weg staat. Je kunt dit zien als: jij wilt verder groeien, de ander belemmert jou omdat zij stil staan in hun groei omdat zij alles bij het oude willen laten. Soms is het beter om een vriendschap te verbreken, om diegene los te laten omdat het jouw ontwikkeling in de weg staat. (zie ook vriendschappen)

 

Persoonlijke testen

Iedereen die op bewustwording reis is, zal getest worden, het is hoe jij hier mee omgaat en bereid bent deze testen te ondernemen en te ervaren. Testen komen, zullen voorkomen op punten waarin jij zwak bent, waar een blokkade zit en waar jij nog mag leren om hier mee om te gaan en op te lossen. Het leven is één grote les bewustwording. De één pakt deze lessen in het leven aan, de ander laat deze les aan zich voorbij gaan en blijft zich afvragen en zeggen, “waarom overkomt mij dit” waardoor men in een slachtofferrol kan gaan zitten of aannemen en waardoor er lijden ontstaat (zie ook slachtofferrol en pijn leiden of leiden)

Spiritueel testing begint altijd klein. Ons gedrag zal veranderen, we zullen niet tevreden zijn, we zullen gaan klagen, gaan vergelijken en vervallen in negativisme. Dit blijft zich herhalen en erger worden totdat wij zelf de verantwoording nemen en een keuze maken om hier wat aan te doen. (zie ook keuzes maken) Negativiteit zal de overhand nemen wat ons gedrag, onze gedachten en hoe wij iets zeggen, hoe wij ons verwoorden, en hoe wij praten beïnvloed. Sommige mensen praten om te kunnen en moeten praten. De onzinnigste dingen worden meegedeeld en waar drukte over gemaakt wordt en chaos, drama wordt gecreëerd. Je kunt jezelf afvragen: Is dit belangrijk? Nee. Kleine dingen worden opgeblazen naar groot. Er wordt van een mug een olifant gemaakt. Er wordt drama gecreëerd. Er worden problemen gecreëerd. (zie ook problemen de baas en positief en negatief)

Alle testen zijn een leerproces voor ons, een cadeau waarvoor we eigenlijk “Dank je wel” moeten zeggen omdat het jouw persoonlijke groei ten goede komt.

Testen zullen voorkomen in problemen met:

  • Familie
  • Vrienden
  • Gezondheid
  • Financiën
  • Collega’s
  • Enz.

 

Kijk in de spiegel van jezelf

Als er testen op ons pad komen zal er emotie naar boven komen waardoor we bijvoorbeeld boos, geïrriteerd, gefrustreerd, enz., raken. Maar wat is de aanleiding daarvan, waarom worden we boos, geïrriteerd, gefrustreerd, enz.? Als wij nu eens een spiegel zouden plaatsen voor alle situaties en kijken waarom we boos zijn, gefrustreerd en geïrriteerd, dan zullen we uitkomen dat erbij onszelf iets niet goed zit. We worden getriggerd door situaties, mensen, enz. die iets bij ons oproepen. Dit oproepen en de reactie hierop geeft aan dat er iets in onszelf aandacht behoeft. (zie ook emotie)

Je kunt je lichaam en geest zien als spiegel. Kijken wij in een spiegel, dan zien wij ons eigen evenbeeld. Als wij in een spiegel kijken en wij zien bijvoorbeeld dat ons haar niet goed zit dan zullen wij hier wat aan doen. Wij stoppen pas en gaan pas weg als het plaatje wat wij van onszelf zien in de spiegel goed is, daardoor voelen wij ons goed.

Onze innerlijke spiegel heeft of kan ons veel vertellen, echter vergeten of durven wij niet te kijken naar onszelf, de innerlijke lichamelijke en geestelijke spiegel. Wij lopen hieraan voorbij en kijken niet eens in die spiegel, terwijl die spiegel ons haarfijn kan aangeven wat er mis is.

Als wij niet in die innerlijke lichamelijke spiegel kijken dan blijven we rondlopen met boosheid, geïrriteerdheid, enz.

In de innerlijke spiegel kijken is naar onszelf kijken, naar binnen kijken, aandacht geven aan ons innerlijk, blokkade(s), angst, enz.. Boos en geïrriteerd zijn is een emotie die gebaseerd is op angst. Als er angst is houdt dit in dat er niet aan iets is gewerkt. Angst hoeft niet in ons leven voor te komen. (zie ook angst) Als er blokkades in ons lichaam zijn, dan houdt dit in dat de energie niet vrij uit kan stormen waardoor we niet goed van energie worden voorzien. (zie ook energie – chakra) Kijken we in de innerlijke spiegel dan helen we gelijk onszelf. (zie ook helen)

 

“Pijn is onvermijdelijk”

“Lijden is een keuze”

 

Niets in het leven gebeurt zonder reden, alles wat er gebeurt mogen we dankbaar voor zijn, het leert ons om verder te komen op onze spirituele reis.

Hart en hoofd moeten op één lijn zitten om voor deze testen te slagen. (zie ook hart en ziel, gevoel en gedachten – vergeving – karma) Zolang er geen hartbewustzijn is kunnen we geen liefde, vergeving, compassie, zorg, vriendelijkheid en mildheid geven aan anderen en aan ons zelf. Het is een weg van dienen zonder condities en verwachtingen. (zie ook verwachting)

Wij moeten eerst door al onze eigen pijn, problemen, om deze op te lossen, te accepteren, te verwerken en los te laten voordat wij anderen kunnen helpen. (zie ook verwerken)

Het is je eigen reis en niemand anders kan je daarmee helpen, het zullen gevechten zijn met jezelf maar deze zul je uiteindelijk overwinnen. Je kunt altijd de hulp inroepen van een spiritueel leraar op aarde en de goddelijke leraren en begeleiders in de hemel, de spirituele wereld. Zij weten dat je in gevecht bent en zullen je liefde en licht sturen en zullen direct transformatie sturen. (zie ook spirituele helpers)

 

Verborgen boodschappen

Als je op je spirituele reis bent, kun je uit onverwachte hoeken boodschappen en inzichten ontvangen.

Als je met iets bezig bent kan het zijn dat er hierover meer informatie naar je toekomt doormiddel van een gesprek, een boek, radio, tv, enz.

Hiermee kun je verder op jouw groei.

 

Spiritueel testing is een pad wat jij loopt, een goddelijk pad, Gods plan met jou wat jij loopt.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele Bewustwording”