Spirituele helpers

 

Spirituele helpers

 

Wat is spiritueel:      Onlichamelijk, geestelijk geestig, geestrijk, zinrijk, tot de ziel behorende, gericht op het geestelijke.

Wat is helper:          Hulpkracht, assistent, iemand die iemand anders van dienst is, terzijde staat, ondersteund.

 

Uit elke religie en cultuur komen leraren voort. Dit zijn opgestegen Meesters en Meesteressen, heiligen. Hun zielen verblijven in een zeer hoge positie in het universum, de bron, gene zijde, voor ons beter bekent als de hemel. Met elkaar, samen zijn zij zeer krachtig, stralen een krachtige energie uit en helpen ons op aarde. Zij vertegenwoordigen een grote wijsheid en kennis. Zij dienen de mensheid, alle zielen en moeder aarde. Aan gene zijde bestaat geen rivaliteit, oordeel, veroordelen, slechtheid. Zij zijn een staat van liefde. Zij hebben zich allemaal bezig gehouden met heling, zegeningen en transformatie (omvorming, verandering, bewustwording), en geven hun kennis en wijsheid en liefde door doormiddel van hun heilige leer en wijsheid zodat dit niet verloren gaat.

 

Wie zijn zij:

  • God
  • Jezus             
  • Maria
  • Boeddha’s
  • Heiligen
  • Tao heiligen
  • Lama’s
  • Goeroes
  • Engelen
  • En al degene die ik ben vergeten

 

Alle boven genoemde zijn energieën vanuit de Bron, Gene Zijde, het universum. Door samen te werken met alle spirituele helpers wordt er een kracht bewerkstelligd waar geen woorden voor zijn. De energie die hier vanaf straalt en wordt gegeven, is enorm en krachtig en geeft ons de kracht om te helen, te transformeren. (zie ook het universum bedanken) Alle bovengenoemde handelen uit Gods liefde. Deze liefde is het antwoord op alle problemen en vragen. (zie ook liefde)

 

God

Voor mij, is er voor iedereen maar één God bij wie we met elke geloof wat we hebben uitkomen. God is er altijd en voor iedereen, Hij staat je bij in tijden van nood, maar ook in het dagelijks leven, hij wijst je de weg welke jij moet gaan, Hij praat met je direct tot het hart.  (zie ook religie)

Ook staat Hij mij bij in mijn lichtwerk. Het werken met zielen is een mooi en dankbaar iets, het is een gave die ik heb mogen ontvangen en waar ik heel dankbaar voor ben, ik zie het als een geschenk want het is niet mijn werk, ik ben alleen een doorgever. Alle kracht, hulp en wijsheid hiervoor komt van “boven, de bron” van God, van het Goddelijke”. Ik kan dit niet alleen en vraag aan God of Hij mij wil beschermen en of Hij mij wil helpen met deze taak. Mijn onvoorwaardelijk vertrouwen in God staat centraal in mijn lichtwerk.

God spreekt tot iedereen, alleen is de vraag wil je naar hem luisteren?

We zijn kinderen van God. Je ziel is uit God geboren, met deze geboorte hebben wij liefde en licht in ons hart ontvangen welke onvoorwaardelijk is. Maar hoe zijn we met deze liefde en dit licht in ons hart omgegaan? Hebben wij de zaadjes liefde en licht laten groeien in ons hart of moeten deze zaadjes nog ontkiemen?

 

Met onze geboorte hebben wij onze “eigen wil” meegekregen, echter wordt deze wil onderdrukt door onze opvoeding. Als onze eigen wil wordt afgesneden, en daarmee onze hoogste waarheid in ons zelf, zal er angst worden gecreëerd en deze angst ons laat overheersen. (zie ook ons eigen gedrag) Wat God wil is dat wij gelukkig zijn, echter is het aan ons om hier aan te werken. Dit gaat niet allemaal vanzelf, dit heeft te maken met bewustwording in ons zelf. (zie ook angst)

Alles wat je mee maakt is voor je eigen groei om hier uit te leren. Moeder aarde is een leerschool, er zijn geen fouten, alles is om te leren. Met dit verstande kunnen we zelftwijfel, zelfhaat loslaten. We kunnen niet oordelen of veroordelen over iemand anders omdat ieder op zijn eigen weg is om te leren en te groeien. Ookal kunnen we het niet eens zijn met anderen, een ander moet dit pad lopen. (zie ook karma – vriendschappen)

 

Hulp van God vragen

God kun je altijd vragen om je bij te staan door bijvoorbeeld in een gebed.

Als wij God om hulp vragen dan geven wij onze zorg en of problemen uit handen, we vertrouwen erop dat God ons zal helpen. Meestal is het zo dat we wel om om hulp vragen maar alles zelf in de hand willen houden, we hebben een plan, een uitkomst in ons hoofd, of houden de situatie waarin we zitten vast waardoor wij onszelf blokkeren en wij geen hulp zullen ontvangen omdat wij ons dit zelf aandoen. Hulp vragen is het probleem of de zorg aangeven, het in Gods handen leggen en dan loslaten en het laten gebeuren, vertrouwen op God is een sleutelwoord.

Aanwijzingen voor hulp van God kunnen komen in bijvoorbeeld komen in een innerlijke stem, een droom, door te weten, intuïtie, muziek, een gesprek met een ander zodat jij verder kunt.

God werkt nauw samen met alle spirituele helpers. Engelen kunnen tot je komen om ons verder te helpen. (zie ook engelen)

Het bewustzijn moet veranderen van “hoofd” bewustzijn naar “hart” bewustzijn. Met liefde kunnen we helen. Liefde is het antwoord. (zie ook liefde)

Het vinden van God is een bewustzijn- bewustwording in jezelf. Voor mij is God: Liefde, licht, kracht, waarheid, wijsheid, compassie, vertrouwen, onvoorwaardelijkheid en inzicht. In dit vertrouwen leef ik onvoorwaardelijk. Ik ben gestopt met het luisteren naar anderen die mij willen overtuigen van hun gelijk over religie en God. Ik heb mijn eigen waarheid ontdekt in mijn bewustzijn, en mijn relatie met God is prachtig liefdevol en warm. Er is geen angst, voor niets, ik weet dat er voor mij gezorgd wordt op alle fronten, en leef ook in dit vertrouwen iedere dag. (zie ook spiritualiteit en bewustwording)

 

Boeken Tip:

Lees eens een boek van Donald Neal Walsh uit de serie “Een ongewoon gesprek met God”.

 

Zie ook andere onderwerpen uit “Spirituele bewustwording en wegen”.